Projekt

PROJEKT

ACG KINNA AUTOMATIC AB

 

ACG Kinna Automatic AB är en av världens mest erfarna textilmaskinstillverkare, grundat 1977. Deras maskiner finns över hela jordklotet och ACG Kinna Automatic är världsledade inom täck- och kudd-produktion.

 

Mechatronic har ett tätt samarbete med ACG Kinna Automatic. Vi har i stort sett alltid ett spännande projekt i rullning. Nedan är endast ett utav flera banbrytande projekt som genomförts.

Modifiering av en täckproduktionsmaskin för att klara kundens krav på 8 st täcken per minut, ifrån tygrulle till färdigpackiterat täcke i plastpåse. På grund av symaskinens kapacitet på 6500 stygn per minut var man tvungen att förse den med material i ett ständigt flöde. Resultatet blev en maskinlinje med ett ikappkörningssystem med 17 servodrifter, 20 frekvensstyrda motorer och 300 IO. Mechatronic dimensionerade motorer och växlar m.h.a Cymex samt konstruerade maskinlinjen mekaniskt i Autodesk Inventor.

Nedan bild och de flesta andra på ACG Kinna Automatics hemsida är redigerade i Autodesk Showcase utav Mechatronic Engineering.

Läs mer på www.kinnaautomatic.com

FOAB

 

FlödesOptimering FOAB Sverige AB är ett innovativt företag som projekterar, tillverkar och levererar utrustning för optimering av vattenkraft. FOAB utvecklar tekniken för dammluckor, galler och rensmaskiner så att man kan utvinna maximal energi från vattnet med minimal inverkan på miljö och fauna.

 

Mechatronic har ett tätt samarbete med FOAB. Nedan är endast ett utav flera spännande projekt som genomförts.

Ersätta en hydraulisk rensmaskin till en ren elektromekanisk maskin p.g.a miljöaspekten. Resultatet blev en momentstyrd skruvdomkraft med pulsgivare och separatkylningsfläkt och en frekvensstyrd bromsad planetväxelmotor. Mechatronic räknade fram komplement till hydrauliklösningen, ritade maskinen mekaniskt, konstruerade elschema, byggde elsystem, programmerade PLC, driftsatte och dokumenterade maskinen.

Nedan bild och de flesta andra på FOAB:s hemsida är redigerade i Autodesk Showcase utav Mechatronic Engineering.

Läs mer på

www.foab.com

INGVAR GUNNARSSON MOTORSPORT

 

IGMAB är ett av de totalt 6 företag i Sverige som är certifierade burbyggare till sportbilar. Deras burar har varit med om otaliga krascher, och klarat sig med lysande resultat.

 

Mechatronic fick en förfrågan om att rita upp en bur till en rallycrossbil som skulle krocktestas genom FEM analys hos ett utav de få bolag som är ackrediserade av FIA att göra detta på burar till bilar som ska vara med i Rallycross-VM.

Här fick Framegenerator i Autodesk Inventor visa sin starka sida.

En väl bilanpassad inmätt 3D skiss som skelett ligger till grund för denna stålrörskonstruktion.

FEM analyserna genomfördes i England på HORIBA MIRA med positiva resultat.

Läs mer på

www.igmab.com

KONTAKTA OSS

Bokbacken 9

511 58 KINNA

Tel: 0701 91 39 61

FÖLJ OSS

Twitter

Facebook

Google +

En starkt drivande konsultkraft inom automation!